Donkere tijden

Observaties & reflecties van Toen

#4 Onhandigheid met grote emoties

#4 Onhandigheid met grote emoties

En dan weer de wat is en voelt NU dan zo anders? Alsof ik een besluit heb genomen, diep vanbinnen, het voelt zoveel rustiger en relaxter, ik kan mijn eigen gedachten 'lezen'. Het lijkt nu wel alsof er iemand anders aan het roer zit, die zegt JOE! tegen negatieve...

#3 Surfen doe je niet als het flat is

#3 Surfen doe je niet als het flat is

Feniks De verdrukking van de feniks is mijn mind. My mind is something. Krachtig en sterk en ook zo vilein en stil, fluisterend stuurt ze me voorbij mijn meditatietempel de trap omhoog, ga maar lekker op bed Netflix kijken, vooral niet voelen, heb je niet verdiend, je...

#2 De real shit

#2 De real shit

Daarbij komt ook nog het stuk spirituele bypass hieraan te pas dat je als je diep werk verricht de dood kan zien als iets moois, iedereen gaat dood ('though') en hoe spiritueler je bent hoe meer je haar kan zien als iets moois, de overgang in het energetisch Zijn, de...

Nieuwe tijden

Observaties & reflecties van Nu

#6 Vieren en rouwen

#6 Vieren en rouwen

“Vieren en rouwen, de eenheid” In december ben ik 41 jaar geworden, het blijft me fascineren hoe toch bij elke viering de rouw komt kijken. Er zit aardig wat gelaagdheid in en ik probeer je mee te nemen hierin. Want wat we willen is het leven vieren, ik weet hoe...

#5 Just Breathe

#5 Just Breathe

“Just Breathe, Pearl Jam” Ik vlieg terug in de tijd, was dit nou tijdens de uitvaart van San. En hoezo zat ik daar ineens, tegenover zijn kist, dit nummer horende…Het is en was waanzin. De muziek voert me terug naar het moment waarin ik mezelf bevond waar ik niet...

#4 December

#4 December

“Vastzitten en rusten in de pijn” Vastzitten in pijn. Het lijkt soms mijn grootste hobby, hoezeer ik deze plek ook haat. En nu zit het juist in dat laatste. Mijn oordeel en weerstand. Daardoor blijf ik vastzitten. In een soort eigen gebouwde gevangenis met gedachten...