Met Ceremonify Interventies jouw ziel opnieuw tot leven laten komen.

Dwars door de modder en verdriet kom jij tot de kern. Vol gaan leven, bullshit proof. Ik laat je weer ademen in jezelf en jouw volle potentie. Vanuit deze ruimte is er zoveel te geven. Zelfliefde en kracht door de dood te nemen. De dood als inspirator om VOL te leven.

Mijn interventies zijn CPR voor de ziel.

Susanne Dikken logo

Met Ceremonify Interventies jouw ziel opnieuw tot leven laten komen.

Dwars door de modder en verdriet kom jij tot de kern. Vol gaan leven, bullshit proof. Ik laat je weer ademen in jezelf en jouw volle potentie. Vanuit deze ruimte is er zoveel te geven. Zelfliefde en kracht door de dood te nemen. De dood als inspirator om VOL te leven.

Mijn interventies zijn CPR voor de ziel.

Susanne Dikken logo

Mijn verhaal – Susanne Dikken

Ik ben Susanne Dikken (1982). Ik heb mezelf de vraag ‘wie ben ik’ vaak gesteld de afgelopen jaren. Er is een Susanne van toen en een Susanne van nu. Ik was altijd al vol verwondering voor het leven en had een bepaalde diepte in me die ik niet helemaal kwijt kon in de maatschappij. Ik vond mijn draai niet. Dat resulteerde in ongezonde relaties, please patronen, een baan waar ik geen voldoening uithaalde en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik had onbewust de angst om mezelf echt de ruimte te geven.

Mijn eerste motivatie voor Ceremonify ontstond in Nepal tijdens een bezoek aan de Pashupatinath Temple. Wat ik daar zag fascineerde me. De cirkel van het leven in één oogopslag ‘en plein public’. De dood en het leven naast elkaar, het rouwen en vieren van het leven. Ik kon dit beeld niet meer loslaten en was dit de eerste trigger voor mijn missie. Terug in Nederland kon ik bij opleidingen in de uitvaartwereld niet vinden wat ik voor ogen had. Ik liet het idee rusten..

De (symbolische) dood in de ogen aankijken en gaan leven.
Stap vanuit je kern in je eigen leven.
in de verstilling naar je hart

Kantelpunt

Wat voor mij de ommekeer is geweest, was de plotselinge dood van mijn broer, Sander. Hij is op 11 mei 2020 om het leven gekomen, op zijn meest geliefde plek, in zee. Het is een onwaarschijnlijk bizar ongeluk geweest waar nog 4 mooie mannen zijn overgegaan. 

Dit moment heeft mijn hele wereld op zijn kop gezet. De maanden die volgden waren intens en donker. De leegte die overbleef deed mij realiseren dat de manier waarop ik leefde niet mijn leven was. Het werd het startpunt om mezelf opnieuw tot leven te wekken. Ik moest door de modder en duisternis heen en kon vanuit de vruchtbare klei weer tot volle bloei komen. Ik leerde leven vanuit liefde en vertrouwen, met een nuchtere en aardse denkwijze. Er ontstond een oerkracht in mij waar vanuit ik kon creëren en het resultaat is Ceremonify.

Missie | Reanimatie van de ziel

Ik gun iedereen de kracht van een bewust rouwproces. Ik wil met Ceremonify een frisse wind laten waaien door de traditionele en stoffige wereld van de uitvaart en rouwtherapie.  Ik wil de dood tot leven laten komen in de mens. En vol in contact te zijn met persoonlijke levenskracht. Als een bloemknop die in bloei komt. Uit ervaring weet ik dat Ceremony de brug is tussen een leven in rouw en een leven in volle overgave.

Hetzelfde geldt voor de begeleiding in periode van transformatie, hierin is de dood echter symbolisch aanwezig. Ik begeleid je met Ceremony terug naar je kern, van waaruit je kiest voor jezelf en jouw eigen pad.

Visie

De dood opent naar het leven, naar jouw unieke leven. Met Ceremony veranker je bewustzijn op de diepere lagen, het is een plek die alleen jouw toebehoort. Hier is rust en zingeving, bezieling en kracht. Ceremonify is de brug tussen een leven in verkramping en een leven in volle overgave.

Met het diverse aanbod van Ceremonify kun je instappen waar jij wilt. Niet vanuit het harde ‘willen veranderen’, maar vanuit een uitnodiging, die jij diep van binnen voelt. Of je kiest voor een Monday Mourning of een meerdaagse Retraite, ik creëer een veilige ruimte. Deze ruimte vormt de basis om gevoelens te uiten, naar binnen te keren, af te stemmen op jouw authentieke zelf en van daaruit weer vol in het leven te staan. 

Ik ben ervan overtuigd dat we als mens allemaal iets unieks te brengen hebben hier op aarde. Ik kan vertellen wat je gaat ervaren en veranderen, echter, JIJ bent degene die het gaat doen. Jij voelt dat er iets mag shiften. Wat dat is hoeft vooraf niet duidelijk te zijn. Dit komt vanzelf naar boven. Ik spreek jouw onderbewuste aan, zodat de energie kan gaan stromen.

verdriet en ongeloof na het overlijden van een dierbare

Ownership

Ownership is belangrijk, jij bent de leider van jouw leven. Jij kiest je vrienden, je relaties, je werk, je kiest jouw leven. Met ongezonde keuzes verlies je energie.  Ik wil je in verbinding brengen met jouw kracht zodat jij de leider wordt van je eigen leven.
Als jij vanuit volle overgave leeft is dat inspirerend voor een ander dat ook te doen, dit maakt de wereld ook een stuk mooier. Het is de bedoeling dat we onze shit loslaten, transformeren en de compost gebruiken om te groeien in ons leven.

Leven in liefde, zodat jij gelukkig en dankbaar je volgende stap kan zetten aan ’the other side’.

Ceremonify werkt bewust met rouw & verlies en transformatie. Dit representeert het leven. De dood kan fysiek en symbolisch ervaren worden. In beide gevallen is er sprake van rouw.

Deze vrouw weet waar ze het over heeft

Mariënne

Achtergrond

Ik startte met de opleiding fysiotherapie omdat ik gefascineerd ben door het menselijk lichaam en alle processen die zich daarin (grotendeels onbewust) afspelen.

Vervolgens heb ik geruime tijd in sales gewerkt, waar ik mijn talent voor het verbinden van mensen, presenteren en organiseren kon inzetten. Echter na 11 jaar voelde deze carrière niet meer als een vakgebied waarin ik me thuis voelde.

Opleidingen

  • Fysiotherapie (Hanze Hogeschool, Groningen 2007)
  • Transformatief coach opleiding (Bridgeman Academy 2021)
  • Hypnotherapie (Hypnose Instituut Nederland 2021)
  • Ademcoach (Annette Weers, 2021)
  • Breathwork Masterclass (level 2, Kasper van der Meulen 2022)
  • Breathwork Masterclass (Level 3, Kasper van der Meulen, april 2023)
  • Holding Space & Reading the field, Bridgeman Academy (faciliteren groepsprocessen, januari 2024)
  • de Overtocht, cursus Stervensbegeleiding (Lola Rus-Hartland, februari 2024)