ROUW MASSAGE

Hoe ervaart jouw lichaam rouw?

Rouw heeft een grote impact op je lichaam. Het verdriet en de stress moet je verteren, het zet zich vast in je lijf en dit vraagt aandacht. Verharding komt vaak voor in dit proces omdat je lichaam op survivalstand staat. Dit is dienend, echter is dit vaak nog onbewust en duurt het langer dan gewenst/dienend is. Gezien we als maatschappij hoge maatstaven en verwachting nastreven, zeker van mensen in rouw.

“Voelen hoe ontspanning weer de ruimte creëert in je lichaam, zie het als opruimen in je innerlijke en uiterlijke huis”.

 | Susanne Dikken |

verdriet en ongeloof na het overlijden van een dierbare

De fysieke gevolgen van rouw

Er is weinig bekend over de fysieke gevolgen van rouw waarmee er ook weinig begrip voor is. Je kan het immers niet zien aan de buitenkant. Dit veroorzaakt vaak frictie, je hoofd wil door, maar je lijf werkt niet mee. Dit frustreert en hiermee kom je steeds meer in de knel met jezelf. 

Massage is een techniek om stil te staan bij het lichaam. Het de aandacht te geven en te voelen waar spanning en pijn zit. Waar mag je verzachten? Het is de beweging terug maken naar je basis, je lichaam geeft veel signalen af en wat vertellen deze? 

Tijdens de massage ga je weer voelen wat ontspanning is. Het verschil tussen spanning en ontspanning: ga je weer ervaren. Hiermee wordt je bewuster van je lichaam en kan je de cirkel doorbreken van continue stress in je lijf. Het is als een domino effect, als je de cyclus doorbreekt, werkt dit door op meerdere lagen.

Massage is een zachte en uitnodigende tool om aan je rouw te werken. 

Voor degenen die moeilijk kunnen praten en gesloten zijn is dit een mooie vorm om op een andere manier te openen voor hun rouw. Ook is dit heel geschikt wanneer er heel recent verlies is geweest of aankomt.

Hiermee is de belasting laag op het lichaam en gericht op ontspanning en is er de ruimte voor emoties, als deze vrijkomen. Zo is er die veilige bedding en uitnodiging hiervoor. Maar het hoeft niet, het mag zijn zoals het is. Er wordt niks verwacht, je lichaam staat centraal.

Uit ongemak slik je emoties door

In reguliere massage is er toch vaak schaamte op en houdt men zich meer in. Zo werkt de massage tegengesteld. Emoties komen los en uit ongemak slik je ze weer door.  of gaat er snel aan voorbij, hiermee verliest het effect

We zijn in het Westen voornamelijk gericht op praattherapie. Echter, werkt rouw zo diep door op het lichaam, dat ik geloof dat je alleen hiermee niet voldoende tot heling kan komen, er is meer nodig.

Ik creëer de ruimte voor hetgeen wat los komt. Dat er de veilige bedding is voor de doorstroming van de emoties, mocht dit zich aandienen.

Ook kan het transformatief zijn om de schaamte en schuld op emoties die loskomen aan te kijken en doorgang te laten geven, zodat je vrijer en lichter in contact komt met jezelf en hiermee de beleving van rouw op andere lagen gaat doorvoelen. Zo kom je steeds wat dieper in contact met jezelf en hoe je je verhoudt tot je lichaam en hoe de rouw werkt op jouw systeem/lichaam.

De spanningscyclus wordt doorbroken

In deze sessies staat ontspanning en rust centraal. We creëren meer bewustzijn op waar de spanning zich bevind in je lijf en door de massage komt er beweging in waardoor de spanningscyclus doorbroken wordt.

De massage sessies duren 1 uur en ze zijn ontspannend en lichaamsgericht. Er vind doorstroming plaats waar mogelijke blokkades zitten. Na deze sessies sta je meer in verbinding met je lichaam. Je ervaart weer rust en weet je wat nodig is om deze rust te behouden. Je voelt je lichter en ervaart meer ruimte om weer te gaan bewegen door je leven. 

in de verstilling naar je hart

Susanne is een prachtige, krachtige vrouw die door haar verlies haar eigen kracht heeft leren gebruiken
om er voor anderen te zijn. Susanne is liefdevol, empathisch en weet de juiste snaar te raken om je weer terug te laten
keren naar jezelf en je eigen kracht. Ze heeft meer dan voldoende tools en ervaring om mensen te begeleiden en
weet met haar humor het traject net iets lichter te maken.

Ik vind haar echt een aanrader.

Angela Lauwers

ROUW MASSAGE

1 SESSIE

1 uur

88,00

(incl. btw)

3 sessies: 264,00

5 sessies: 400,00

Pilot tijdelijk: 5 sessies  363,00 (72,60 per sessie a 1:10 uur)

Bij interesse in de pilot laat het weten in het contactformulier via onderstaande link 

Het is mogelijk sessies te combineren in deze trajecten,

lees: ademtherapie | massage

Betaling is vooraf (in overleg mogelijk in termijnen)

Prijzen incl. btw

Via deze knop kun je via mail aangeven dat je geinteresseerd bent. Dan neem ik contact met je op voor een vrijblijvend gesprek (telefonisch +- 20min).