Over mij

Mijn naam is Susanne Dikken, ik woon in Scheveningen, samen met mijn dochter Liv (4jr).

Liv en ik hebben al veel meegemaakt, het versterkt ons en het versterkt mij in het gaan staan, in mijn waarden, mijn dromen en idealen, in dit leven.

Lege ruimte

De eerste jaren van ons waren niet mals en ik heb ontdekt dat wanneer verlies en pijn te groot is, mijn bestaande copingstactieken faalden. Het werd ontworteld en mijn leven was overleven, met de zorg voor een meisje van 1 jaar.

Wanneer alles anders is en niks meer is wat het lijkt, komt er een lege ruimte, want de antwoorden had ik niet meer, het was op.

Ik ging klein leven, terug naar de essentie. Zorgen voor Liv en mezelf, kleine stapjes, dag voor dag.

Ik ging observeren. Ik keek en kijk nog steeds met nieuwe ogen. Zodat ik weer kon gaan bouwen aan mijn nieuwe realiteit en leven.

In deze ruimte van stilte en leegheid kwam ik veel van mezelf tegen wat mij niet meer diende. Oude patronen vielen weg, ik had er simpelweg geen energie voor, het was op.

Het fascineert me hoe diep we als mens kunnen gaan. Als ik dacht dat het lowpoint bereikt was kon ik nog een laag dieper raken en dit ging en gaat maar door. Wat verandert is, is mijn houding ten opzichte van deze pijn.

Pijn die opent, het laat mijn levensenergie stromen. Ik aanvaard de pijn en het lot dat ik mijn broer zo vroeg moest verliezen. Pijn over stukken van mijzelf, mijn familie, mijn relaties, alles is anders. Het werkt op zoveel lagen door, als een vloedgolf raaste het door mijn leven.

Ik geloof in pijn, laat het in je roeren, laat het bewegen, laat het je openen en observeer; hou verhoud jij je tot pijn?

Het heeft mij volledig gestript, naakt. En daarbij ook veel gebracht. Ik voel me nederig naar mijn leven, het is klein en groots. Het leven gaat over VOL zijn en vanuit die volheid GEVEN. Dat is waar ik in geloof.

Dit heb ik geleerd van de dood, ze inspireert, ze is genadeloos, ongrijpbaar en dat maakt dat veel bullshit wegvalt.

New beginnings

Met Ceremonify wil ik niet om de dood heen, maar erin. Daar zit het leven en levenskracht. Het opent.

Voor mij staat de wereld aan mijn voeten, new beginnings en new horizons, mijn mooie leven gaan leven, met alles erop en eraan. Het is tijd. Het is tijd. Dat ik ga staan.

Ik kijk naar je uit.

Liefs Suus X